Bemutatkozás

Menü megjelenítése

Bemutatkozás BC

Utolsó frissítés: 2023 december 21.

A MATE Budai Campus hallgatói számára két kollégium nyújt szálláslehetőséget.

 

Szent Gellért Kollégium

A kisebb, hangulatos és családias Szent Gellért Kollégium Újbuda szívében, a Móricz Zsigmond körtérnél, boltok, bevásárlóközpont, szakrendelő, éttermek közelében, 10 percnyi sétára van a campustól.
Az ötszintes műemlék jellegű épület első három emeletén lévő kollégium felújított szobákkal, modern berendezésekkel és eszközökkel várja a campus leendő és meglévő hallgatóit.
Az első szinten 1 db 2 ágyas és 1 db 3 ágyas szoba, 2 db mosdó és a korszerű tanulószoba található.
A második és harmadik szinten van 2-2 db 3 ágyas, 5-5 db 4 ágyas szoba, 1-1 db zuhanyzó, 1-1 db mellékhelyiség, 1-1 db konyha (mosó- és szárítógépekkel).
A szobák hűtőszekrénnyel és mosdóval felszereltek.

Férőhely: 57 fő
Cím: 1114 Budapest, Fehérvári út 13.
 
 

Somogyi Imre Kollégium

A nagyobb, modern és panorámás Somogyi Imre Kollégium a Budai Arborétum felett, a Gellérthegy oldalában, a campus területén található, a sportközpont és a könyvtár szomszédságában.
A négyszintes modern épületegyüttes három szintjén 149 db 2 ágyas és 3 db 4 ágyas szoba található.
A szobák mosdóval, zuhanyzófülkével, hűtőszekrénnyel, mobilszárítókkal felszereltek. 
Szintenként 1-1 db teakonyha (zárható szobaszekrényekkel), 2-2 db leány és fiú mellékhelyiség, valamint közösségi tér van kialakítva. Az alagsorban a klubszoba, a pingpong- és konditerem nyújt lehetőséget kisebb rendezvényekhez, edzésekhez.
A társalgó, a 3 db tanulószoba, a 2 db mosó- és szárítóhelyiség (mosó- és szárítógépekkel) biztosítja a hallgatók korszerű ellátását. 

Férőhely: 310 fő
Cím: 1118 Budapest, Szüret u. 2-18.