Bemutatkozás

A kollégium és környéke

A SZIE Gödöllői Kollégiumok a Szent István Egyetem Gödöllői Kampuszának központjában található, aminek rengeteg előnyét élvezik az itt lakók. A város több irányból is megközelíthető, 5 perc sétára találhatók az egyes buszmegállók, vasútállomás, HÉV-megálló és 10 perc sétára a Gödöllői Autóbusz Végállomás. A kampusz területén boltok, gyógyszertár is található, amik a Kollégiumtól maximum 5 perc sétára vannak. Az egyetemi épületek 5-10 perc sétára vannak a kollégiumi kijáratoktól.

Beköltözéskor minden kollégista kap egy belépőkártyát, egy mágneskártyát. Ezek azok a kártyák, amik a kollégistákat feljogosítják a Kollégiumba történő belépésre. Ezt a két bejáratnál működő 0-24-es recepció szolgálat ellenőrzi minden belépéskor. A Gödöllői Kollégiumok lakóinak van lehetősége vendégek fogadására, nappal reggel 8-tól este 11-ig fényképes igazolvány bemutatásával. Ez esetben szükség van egy vendégfogadóra, aki minden felelősséget vállal a vendégért, amíg a vendég az épületben tartózkodik.

Éjszaka is lehetőség van a látogatók bent maradására, de egy fokkal kötöttebb keretek között. Mindenki egy éjszakai vendéget fogadhat, aki a következő nap délelőtt 8 óráig tartózkodhat itt. Ennek a költsége vendégenként 600,- Ft/éj, amit a helyszínen, a recepciókon kell befizetni az általunk „Bentalvási kérelem” kitöltése után lehetséges.

A Gödöllői Kollégiumok egy összekapcsolt épületkomplexum, ami többszintes épületekből áll. A különböző épületszinteken különböző kialakítású és férőhelyű szobák vannak, annak érdekében, hogy a felmerülő igényeket a lehető legjobban ki tudjuk elégíteni. Az egyes szinteken kollégiumi koordinátorok is laknak, annak érdekében, hogy biztosítsák a Kollégium Házirendjének a betartását. De mi mindennel járul hozzá a Kollégium a kollégista léthez, azt a következőkben taglaljuk:

Lakószintenként található egy jól felszerelt közös konyha (kivéve akkor, ha a szobában van minikonyha), ahol lehetőség van a konyhai felszerelések tárolására is, ehhez szobánként rendelkezésre áll egy zárható szekrény, aminek a kulcsát a beköltözés után a hallgatói referensektől kérheted el. Minden konyha rendelkezik 2 darab elektromos tűzhellyel, egyenként 4-4 főzőlappal, egy sütővel és mosogatóval. Tehát, ha valakinek főzni támad kedve, ne féljen, lesz rá lehetősége. A konyhai eszközöket, és természetesen az alapanyagokat, mindenkinek magának kell beszereznie. Abban az esetben, ha nem vagy mesterszakács, akkor sem kell csüggedned. A B-kollégium Aulájában van egy büfé és egy kifőzde is, ha egy étteremben kívánod eltölteni az időt, akkor az A-kollégium aljában találsz megfelelő kiszolgáló egységet. A környéken több pizzéria is található, ahonnan rendelhetsz kaját.

Minden épületben vannak közösségi terek, ahol lehetőség van beszélgetni, tanulni, kikapcsolódni. A kollégiumi rendezvénytermekben mindig található valamilyen program, amit a hallgatói önszerveződő körök tartanak és nagyon gyakran az Egyetemtől független szervezetek is tartanak itt foglalkozásokat.

Szobafoglalás

Kedves Látogató!

Szobafoglalással kapcsolatban kérem érdeklődjön a godolloi.kollegiumok@uni-mate.hu email címen vagy a +36 30 512 2177 telefonszámon.